Voordracht over allergenen

Voordracht over allergenenCVO PRO geeft je talent een thuis, daarom bieden wij jou de kans om deel te nemen aan een unieke voordracht over allergenen.
De kern van de wet op allergenen is een informatieplicht jegens de consument. Correcte informatie staat of valt met een grondige kennis over deze materie.

Emily Platteeuw, consultant van de firma AMNorman zal volgende onderwerpen aan bod laten komen: voedselallergie, voedselintolerantie, allergenenmanagementsysteem, FAVV en controles en een praktische oefening.

Na afloop ontvang je een attest van AMNorman voor deze gevolgde voordracht.

Inschrijvingsgeld: €10 voor cursist CVO Pro – €15 voor externen

Inschrijvingsvoorwaarden: inschrijven kan via info@cvopro.be of telefonisch 053 46 19 41
Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt.

Workshop bokkenpootjes maken

Ook zo verzot op bokkenpootjes? Leer ze bij ons zelf maken op één avond. Eens je deze workshop gevolgd hebt, kun je met de basisvulling nog meer gebakjes prepareren.

Tijdens deze workshop maak je de bokkenpootjes van begin tot einde klaar. Vanaf het biscuit-vanille beslag tot het bereiden van de boterroom, beter bekend als de ‘crème au beurre’. Nadien werk je de bokkenpootjes af zoals het hoort: met schilfers van amandelen en chocolade.

Eens je de crème au beurre kunt klaarmaken, kan je ook aan de slag voor andere zoete gebakjes zoals javanaisgebak, misérable, macarons, brioche…

Boterroom en crèmes zijn smaakmakers die ook de verbinding maken tussen de andere elementen van het gebak zoals brioche, cake, biscuit, macarons of chocolade. Zij zijn onmisbaar voor de ‘architect’ in elke banketbakker, omdat zij toelaten een veelzijdig geheel en een echte smaakbelevenis op te bouwen, dankzij echte boter of room. (bron:www.debic.com)

Praktische informatie

  • Kostprijs totaal lessenreeks: €5
  • Je kan inschrijven t.e.m. 6 juni op ons algemeen secretariaat tijdens onze openingsuren of mailen naar info@tanera.be
  • Je inschrijving is pas definitief indien je van ons een bevestigingsmail met de betalingsvoorwaarden ontvangen hebt én van zodra wij jouw betaling ontvangen hebben

Jouw uniek tuinfeest

Met de zomer in aantocht krijg je terug zin om gezellige tuinfeesten te organiseren met vrienden en familie. Het liefst wil je daarbij uitpakken met wat je hen te eten en te drinken aanbiedt.

Wij geven jou tijdens de demo/workshop de mogelijkheid om vernieuwende aperitieven, verfijnde salades, pittige hamburgers op de BBQ (met zelfgemaakte broodjes van onze afdeling bakkerij) te maken voor hét unieke tuinfeest. Alles wat je bereidt tijdens de workshop, mag je ook echt proeven of degusteren.
Die avond maken we twee groepen waarin iedereen de demo’s en workshops doorloopt.

Aperitieven op basis van vermout en BBQ

Om je gasten in de juiste sfeer te brengen of om hen welkom te heten, schenk je hen een verfrissend aperitief. Wij geven je enkele voorbeelden op basis van vermout.
Hoe grill je best je vlees of vis op de BBQ en nog meer tips over de gaartijden komen ook aan bod.

Salades en pittige hamburgers

Een BBQ zonder salades is niet echt een barbecue. Wij leren jou eigentijdse salades maken met seizoensgebonden groenten zoals tomaten, aubergines en artisjok. We bereiden er ook de passende vinaigrettes bij.

Onze chef-slager geeft uitleg over de herkomst van het stukje vlees op de BBQ.  Hij leert je het vlees te versnijden om zelf satés of hamburgers te maken.
Bij de hamburger hoort ook altijd een broodje. Onze chef-bakkerij legt je uit welke broodjes je kan maken en hoe.

Praktische informatie

  • Kostprijs totaal lessenreeks: €25.
  • Je kan inschrijven t.e.m. 12 juni op ons algemeen secretariaat tijdens onze openingsuren of mailen naar info@tanera.be
  • Je inschrijving is pas definitief indien je van ons een bevestigingsmail met de betalingsvoorwaarden ontvangen hebt én van zodra wij jouw betaling ontvangen hebben

Pin It on Pinterest

X