Cursus Indonesisch

Indonesisch is afkomstig uit het Malay, de taal die werd gesproken langs de kust in Zuid-Sumatra. Oorspronkelijk werd deze taal gebruikt om handel te drijven met Maleisië, Indonesie, Brunei en Singapore. Omstreeks 1928 gingen de verschillende koninkrijken zich verenigen en fungeerde het Malay als basis voor de officiële taal van de Republiek Indonesië.

Met zijn 260 miljoen inwoners is de ‘Bahasa Indonesia’ (letterlijk ‘taal van Indonesië) een van de meest gesproken talen ter wereld. Het is de officiële taal van 13.000 eilanden en 300 verschillende etnische groepen.

Deze archipel van eilanden heeft een bijzonder rijke cultuur en natuur. Het eiland Bali is volgens TripAdvisor en Travelpedia de topvakantiebestemming in 2017.

Bovendien behoort Indonesië tot de G20 en is de republiek de snelst groeiende economie ter wereld. Naar alle waarschijnlijkheid zal de eilandengroep de komende jaren uitgroeien tot een van de machtigste economische centra in de wereld.

Als je op vakantie wil naar Indonesië of er een business trip wil maken is de kennis van de taal ongetwijfeld een meerwaarde.

Geïnteresseerd?

Pin It on Pinterest

Share This
X