Modules Doe-het-zelfopleiding

Groenonderhoud

Groenonderhoud – Moestuin

Misschien ben je een beginnende tuinier en heb je behoefte aan basiskennis en -technieken om succesvol te kunnen starten.

Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Gedurende een module van 40 lestijden leert de lesgever de cursisten een aantal elementaire technieken en vaardigheden aan om met kans op succes een volwaardige moestuinier te worden.

Elektrische installaties

Technische werkzaamheden elektriciteit 1 en 2

Je leert een minimum aan basistechnieken elektriciteit aan tijdnes deze doe-het-zelfopleiding, zodat je op een veilige manier kleine elektrische installaties en reparaties in huis kan uitvoeren. Hoe plaats je een nieuw stop-contact of lichtpunt bij? Hoe vervang je een schakelaar of een automatische zekering? Wat als een lichtschakelaar slechte contacten geeft? Wat is nu eigenlijk een verliesstroomschakelaar en een goede aarding? Allemaal vragen waarop je in 80 lestijden een antwoord zal krijgen.

Installatietechnieken

Technische werkzaamheden sanitair 1 en 2

Lekkende kranen, verstopte toiletten, problemen met waterinsijpeling langs het dak vormen niet langer een probleem. In de module installatietechnieken krijg je als een bekwaam vakman de installatietechnieken onder de knie.

Technische werkzaamheden verwarming 1 en 2

Je wordt handig in het herstellen van verwarmingstoestellen, kookfornuizen, ovens, gasboilers en –geisers. Monteren en demonteren worden een makkie. Centrale verwarmingsketels en radiatoren plaats en sluit je vlot aan.

Bouw-metselen

Technische werkzaamheden ruwbouw 1 en 2

Ben je van plan om zelf kleine verbouwingen aan je huis uit te voeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze module leer je metselmortel maken, profielen plaatsen, een dragende binnenmuur optrekken, beschadigde gevelstenen vervangen, een muur onderkappen en een vochtisolerende laag aanbrengen.

Kortom je wordt een vakman en je kan heel wat kosten besparen bij verbouwingen en op te knappen klusjes thuis.

Technische werkzaamheden aan betegelde wanden

Je leert de ondergronden voor te bereiden alvorens over te gaan tot het echte werk: plamuren, reinigen en het onder de knie krijgen van de hersteltechnieken van wandtegels. Je leert een-voudige betegeling uitvoeren, rekening houdend met de onderkader van de wandtegels, be-vestigingsmethoden en plaatsings- en afwerkingsmethoden.

Technische werkzaamheden wanden plaatsen 1 en 2

In deze modules leer je plaatmateriaal op een bestaande draagstructuur bevestigen. Draag-structuren plaatsen, wanden en plafonds afwerken kennen voor jou geen geheimen meer. Je bent in staat de wanden en de plafonds netjes af te werken met hoek- en randprofielen.

Houtbewerking

Technische werkzaamheden hout 1 en 2

Doe-het-zelvers en toekomstige klusjesmannen vinden hier hun gading. De verschillende schaaf-, zaag- en steekoefeningen leer je in deze module aangeleerd. Herstellingen aan ra-men en deuren kan je voortaan zelf uitvoeren. Sloten, scharnieren, ramen en deuren vervangen worden a piece of cake. Je herkent houtziekten en weet welke houtbeschermingsmiddelen er op de markt zijn. Ook het onderscheiden van spint- uit kernhout krijg je al snel onder de knie.

Kortom door het volgen van deze opleiding kan je heel wat geld uitsparen bij verbouwingen of nieuwbouw

Decoratie

Technische werkzaamheden schilderen, behangen, vloerbekleding

Begint het bloemetjesbehang en het vuile vasttapijt in je woonkamer op je systeem te werken, dan hebben wij voor jou de oplossing.

Voortaan hoef je niet eindeloos op je behanger of schilder te wachten! Na het volgen van deze opleiding worden schilderen, behangen en vasttapijt leggen kinderwerk. Het opmeten en het berekenen van de nodige hoeveelheden materiaal en grondstoffen doe je vanaf nu zelf. Je leert oud behang afstomen, spijkers verwijderen en de ondergrond egaliseren en plamuren. Je weet hoe je oude verf en vernis kunt verwijderen en hoe je verf kan aanmaken tot een vloeibaar en homogeen mengsel klaar voor gebruik.

Geïnteresseerd?

Pin It on Pinterest

Share This
X